Novi Put Autor  Sep 12, 2011

Održan trening za pripadnike MUP-a HNK, ZHŽ i SIPA-e na polju borbe protiv trgovine ljudima

U okviru projekta „Usmjeravanje i osnaživanje prevencije i borbe protiv trgovine ljudima u BIH“, NVO„Novi put“ iz Mostara, u saradnji sa projekt partnerom „La Strada“ iz Češke Republike, realizirali su trening za pripadnike MUP-a HNK, MUP-a ZHŽ i SIPA-e dana 25. i 26. avgusta 2011, u prostorijama SOS Kinderdorfa u Mostaru (Rade Bitange bb ).

Navedeni trening je od velikog znacaja, jer je fokusiran na regionalnu saradnju i razmjenu iskustava između pripadnika MUP-a i SIPA-e iz BiH sa policijom iz Češke Republike, a sve u cilju efikasnije brobe protiv organiziranog kriminala koji ne poznaje granice.

Treba podsjetiti kako je BiH polazišna, odredišna i tranzitna zemlja za muškarce, žene i djecu koji su predmet trgovine ljudima u svrhu seksualnog iskorištavanja i prisilnog rada.Da bi borba protiv trgovine ljudskim bićima bila efikasnija, potrebna je snažna regionalna saradnja i razmjena iskustva.Projekat„ Usmjeravanje i osnaživanje prevencije i borbe protiv trgovine ljudima u BIH“, je podržan od strane Ministarstva vanjskih poslova Republike Češke u okviru Programa „Transition“.

Označeno
Novi Put

Association “New Road”

Povezani članci (by tag)

Prijavi se pa komentiraj

Kontakt info

  • Udruženje „Novi put“
  • Adema Buća 10, 88000 Mostar, BiH
  • tel:+387 36988022
  • mob +387 61240934
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
Top